Konferencia Inšpirujme sa 2024

INSPIRE, publikované 28.06.2024

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Česká informační agentura životního prostředí Vás pozývajú v termíne 20.– 21. 11. 2024 na Štrbské Pleso do hotelu Panorama, kde sa uskutoční už 15. ročník konferencie Inšpirujme sa 2024.

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Česká informační agentura životního prostředí Vás pozývajú v termíne 20.– 21. 11. 2024 na Štrbské Pleso do hotelu Panorama, kde sa uskutoční už 15. ročník konferencie Inšpirujme sa 2024.

O konferencii

Po dvojročnej prestávke a minuloročne vysoko nasadenej laťke českými kolegami sme radi, že môžeme na Slovensku opäť vytvoriť priestor na zdieľanie noviniek a skúseností z oblasti environmentálnej informatiky a geoinformatiky.

Podujatie poskytne priestor na identifikáciu aktuálnych výziev a príležitostí, ktorým spoločnosť i životné prostredie čelia a kde môžu informačné technológie ponúknuť pomoc a riešenia. Ambíciou konferencie bude zdieľanie aktuálnych požiadaviek z oblasti legislatívy i aplikačnej praxe, priorít na EÚ, národnej, regionálnej i lokálnej úrovni s väzbou na identifikované hlavné témy.

S blížiacim sa termínom prvého monitoringu dostupnosti otvorených údajov v EÚ čoraz častejšie diskutujeme o tom, ako čo najefektívnejšie sprístupniť priestorové údaje. Napriek blížiacim sa termínom zostávajú niektoré témy ešte otvorené na EÚ i národnej úrovni. Zástupcovia gestori problematiky z Čiech i Slovenska poskytnú aktuálne informácie a spolu s organizátormi konferencie pripravia súvisiaci workshop.

Nakoľko v oblasti národnej infraštruktúry pre priestorové informácie evidujeme potrebu posilnenia zastúpenia regiónov, miest a obcí, aktuálny ročník bude mať za cieľ inšpirovať sa potenciálom samosprávy.

Sme radi, že tento spoločný česko-slovenský formát podujatia potvrdzuje svoju opodstatnenosť a veríme, že opäť prinesie účastníkom nové kontakty a inšpirácie.

Spustenie registrácie

Účasť na podujatí je pre účastníkov bezplatná - do naplnenia kapacity. Registračný formulár nájdete pod týmto odkazom. Ak po zaregistrovaní zistíte, že sa nebudete môcť zúčastniť, kontaktujte prosím včas organizátorov na adrese inspire@cenia.cz. Kapacita je obmedzená a vaše miesto môžeme ponúknuť iným záujemcom. 

Prihlasovanie prezentácií a posterov

Pokiaľ máte záujem o príspevok formou prezentácie, zašlite nám príspevok cez tento formulár. Pre prihlásenie posteru je možné využiť prihlášku dostupnú cez nasledovný odkaz.

Dôležité termíny

Spustenie registrácie 27.6.2024.
Ukončenie registrácií na konferenciu 15. 11. 2024, alebo do naplnenia kapacity.
Možnosť prihlasovania prezentácií a posterov do 30. 9. 2024.
Vyrozumenie o akceptácii prezentácií a posterov do 7. 10. 2024.
Zverejnenie predbežného programu 21. 10. 2024.   

Miesto konania Hotel Panorama Štrbské pleso

Hotel Panorama je moderný apartmánový hotel, nachádzajúci sa v atraktívnom prostredí Štrbského Plesa, najvyššie položeného a najnavštevovanejšieho turistického strediska Vysokých Tatier. Svojou polohou poskytuje nádherný výhľad na panorámu Vysokých a Nízkych Tatier. Rezervujte si izbu do 10. 10. 2024 za zvýhodnené ceny. Viacej informácií nájdete na nasledovnom odkaze.

Viac informácií nájdete na webstránke podujatia.